Categorieën

Zoek artikelen

The dadchelor party oftewel babyshower voor mannen

The dadchelor party oftewel babyshower voor mannen

 (0)    0

  Babyshower

Ook voor aanstaande vaders verandert er veel als hun baby eenmaal geboren is. Alle reden dus om voor die tijd nog even lekker los te gaan met vrienden.

Nu nog zonder na te hoeven denken over wie er 's nachts uit bed moet als de baby begint te huilen....


Een nieuw fenomeen

De bachelor party oftewel het vrijgezellenfeest is inmiddels een algemeen geaccepteerd fenomeen. En daar zijn sommige mensen heel blij mee en anderen wat minder...
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er ehter voor om eerst eén of meer kinderen te krijgen en daarna pas te trouwen. In dat geval ben je al best een stukje ouder voor je eindelijk je vrijgezellenfeestje krijgt!
 
Daarom én omdat een gezellige avond altijd leuk is, is het geen slecht idee om het krijgen van een kind aan te grijpen om een feestje met je vrienden te vieren!
De dadchelor party bestaat in Amerika al een tijdje en zorgt vaak voor de nodige hilariteit! Het wordt vaak wat minder 'plat' gevierd dan een vrijgezellenfeest. Hoewel dat laatste ook op heel veel verschillende (andere) manieren gevierd kan worden. Want alles staat of valt met de creativiteit van de organisator(en). Of het nu om een bachelor of een dadchelor party gaat.


Zelf organiseren of hulp inroepen

Je kunt een dadchelor party heel goed zelf organiseren, maar er zijn inmiddels ook gespecialiseerde bureaus.


Voor wie het zelf wil organiseren hebben we hier wat tips:
- plan het feest niet al te dicht op de uitgerekende datum. Tenslotte moet de aanstaande vader wel fit en uitgerust zijn als de baby geboren wordt
- check van te voren wat iedereen wil en kan uitgeven. Dat bepaalt mede hoe uitgebreid en op welke manier het één en ander gevierd kan worden.
- zorg dat de ruimte(s) waar jullie verblijven passend gedecoreerd worden. Hier kan je wat dat betreft alles vinden wat je nodig hebt: http://bit.ly/2eX5YDq
- om de groep en zeker de aanstaande vader herkenbaar te maken, kun je iedereen voorzien van een toepasselijke button (http://bit.ly/2tB4Si9)
- er zijn ook toepasselijke t-shirts voor een gelegenheid als dit, zie: http://bit.ly/2xLvLl8
- zorg voor voldoende spelletjes. Je kan dan denken aan het befaamde 'poepluier ruiken'. Voor dit spel heb je wat luiers nodig, die je van diverse geurtje voorziet. Dat kunnen zowel lekkere als minder lekkere luchtjes zijn. Wie de meeste geurtjes goed raadt heeft gewonnen!
Ook het spel 'Wie kan het snelst een luier om doen' mag natuurlijk niet ontbreken.
En hier vind je nog meer kant en klare spelletjes: http://bit.ly/2ijZNuf
- wat geen aanrader is, is een stripper inhuren (beetje a-sociaal ten opzichte van de aanstaande moder!) of veel te veel drinken. Tenslotte staat het feestvarken voor een verantwoordelijke taak!   


Cadeautips:


- een rondje bier tijdens de dadchelor party
- een waardebon van een babyshop. Tenslotte hebben aanstaande ouders heel wat nodig
- geld! Maar dan op een ludieke manier. Zet tijdens de dadchelor bijvoorbeeld een zogenaamde moneybox/enveloppendoos neer en vraag iedereen hier een -gevulde- envelop in te doen. Overhandig de moneybox aan het eind van het feest aan de daddy-to-be. Kijk hier voor toepasselijke moneyboxes: http://bit.ly/2qAq3mg

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten