Categorieën

Zoek artikelen

Een heel persoonlijk bedankje

Een heel persoonlijk bedankje

 (0)    0

  Babyshower

De laatste tijd zie je steeds vaker dat mensen een babyshower geven en hun gasten bij het weggaan verrassen met een klein -bij voorkeur origineel en/of persoonlijk- geschenkje, een zgn. give-away of geboortebedankje.

Traditioneel waren dat dragees in tule, maar tegenwoordig zie je steeds vaker kleine cadeautjes die op de één of andere manier speciaal op de baby van toepassing zijn (http://bit.ly/2apTmie).

Geboortebedankjes worden ook wel give-away’s genoemd. De letterlijke vertaling van give-away is weggevertje. De oorspronkelijke give-away bestond uit vijf in tule verpakte dragees. Dit was niet zo maar een aantal, maar het symboliseerde liefde, geluk, voorspoed, trouw en vruchtbaarheid. Waren de dragees op, dan bleef alleen het bedankkaartje over.

Langzamerhand is de give-away echter uitgegroeid tot een presentje met een meer blijvend en vaak ludiek karakter.

Ruwweg zijn de give-away’s in te delen in drie categorieën:

  • klassieke give-away’s: presentjes verpakt in een luxe doosje of tule
  • praktische give-away’s: waarbij te denken valt aan kleine gebruiksvoorwerpen, zoals pennen, flesopeners, kaarsjes etc.
  • gimmicks: give-away’s met een komisch tintje.

In samenhang met het kaartje kun je een diepere betekenis aan de give-away geven, bijvoorbeeld een knuffel met de tekst ‘bedankt en een knuffel van ons’.


Betaalbaar bedankjes personaliseren d.m.v. stickers

Het wordt ook steeds gebruikelijker om de give-away's te personaliseren d.m.v. stickers waar een naam en/of geboortedatum op staat. Het voordeel hiervan is dat de stickers ook voor allerlei andere doeleinden kunnen worden gebruikt, waardoor je een mooie eenheid kunt creëeren. Je kunt er ook een eigen foto of andere afbeelding op af laten drukken en er op die manier helemaal een persoonlijk cadeautje of decoratie van te maken. Normaal gesproken brengt dat vrij hoge startkosten met zich mee in verhouding tot het aantal bedankjes, kaarten of decoraties dat nodig is voor een babyshower. Maar bij ons kan dat zelfs bij kleine aantallen zonder meer- en/of startkosten! Zie: http://bit.ly/2qMlQNG

Buttons, plaatskaarthouders, kaarsjes etc
Je kunt ook plaatskaarthouders, sleutelhangers, kaarsjes, tashangers en andere decoratie artikelen in dezelfde stijl bij laten maken. En... niet te vergeten: buttons/koelkastmagneten (http://bit.ly/2a8poA4)! Ook die kun je namelijk laten maken met dezelfde tekst en afbeelding als je voor de bedankjes gebruikt.

Sleutelhangers

Sleutelhangers behoren ongetwijfeld tot de meest populaire bedankjes. Simpelweg omdat een goed gekozen sleutelhanger door iedereen die er een krijgt, nog jarenlang gebruikt kan worden. Aan de huissleutels, de autosleutel, de fietssleutel. Of aan een tas. Er zijn oneindig veel gebruiksmogelijkheden voor sleutelhangers. Dus als je goed kijkt wat er mogelijk is, dan heb je een super én erg betaalbaar bedankje voor je babyshower. Alle afbeeldingen en uitvoeringen die je bij de buttons ziet, zijn ook te gebruiken voor je eigen, gepersonaliseerde sleutelhanger: http://bit.ly/2aoc651

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten