Categorieën

Zoek artikelen

Hoe voorkom je dat je door stress een bridezilla wordt?

Hoe voorkom je dat je door stress een bridezilla wordt?

 (0)    0

  Huwelijk

Er zijn hele leuke tv-programma’s over extreme bruiden en we lachen wat af om de doorgeslagen bruiden die te zien zijn op YouTube.

Maar het is minder leuk als je eigen vriendin of zus zich ontpopt tot een ware bridezilla! Lees hier alles over dit rare fenomeen, hoe je ermee om kunt gaan en tips om te voorkomen dat je als bruid zelf op hol slaat bij het creëren van je ideale huwelijksdag!


De term Bridzilla


Volgens het woordenboek is een Bridezilla een algemene term voor de beschrijving van een moeilijke, onvriendelijke, perfectionistische bruid. Een bridezilla is geobsedeerd door de (lees: haar) bruiloft. Alles moet wijken voor die ene fantastische dag waarbij zelfs de gevoelens van de bruidegom, familie en bruidsmeisjes opzij worden geschoven voor dat ene grote doel: een perfecte bruiloft! Als je het merendeel van de voorbereidingsperiode gefrustreerd rondloopt en daarbij ook nog eens boos wordt op andere mensen omdat ze ‘gewoonweg niet snappen hoe belangrijk dit voor jou is’, ben je waarschijnlijk hard op weg een bridezilla te worden.

Herken jij jezelf in de volgende gedachtes? Je droomt al van kind af aan van dit moment. Dit wordt de meest memorabele dag van je hele leven. Alles moet absoluut perfect zijn op jouw trouwdag. Je zit aan de buis gekluisterd wanneer andere celebrities trouwen en weet dan precies wat jij juist niet zou doen. Hoe bedoel je dat het regelen van tijgers en giraffen op mijn bruiloft een beetje lastig is? Kortom, jouw motto is: alles wat ik wil gebeurt!


Je bent misschien in een bridezilla aan het veranderen als…


- Je niet begrijpt waarom de paus himself niet op je bruiloft kan komen?
-  Het bruidsboeket uit flora moet bestaan dat speciaal voor jou wordt ingevlogen uit 5 verschillende landen.
-  Je vanaf nu graag met ‘majesteit’ aangesproken wil worden.


Voorkom bridezilla trekjes

Genoeg over het gedrag van anderen. Als bruid die weken, maanden en soms zelfs jaren bezig is met het plannen van je perfecte bruiloft is het logisch dat je een beetje nerveus raakt wanneer de bruiloft daadwerkelijk in zicht komt. Maar er is geen enkele reden om compleet uit je dak te gaan wanneer blijkt dat de servetten net niet de kleur zijn die je besteld had of te keer te gaan tegen anderen. Neem zo nu en dan even een pauze en probeer je gevoelens zoveel mogelijk onder controle te houden. Houd je communicatiekanalen zowel naar je verloofde als familie en vrienden open! Breng antistress oefeningen in de praktijk en onthoud dat perfectie niet gelijk staat aan geluk en een liefdevolle dag.


Plan vooruit

Maak een plan en verspil niet te veel tijd aan het controleren van iedereen. Als je details van te voren bespreekt en laat vastleggen kun jij een week voor de bruiloft genieten van wat komen gaat zonder gebukt te gaan onder twijfels of je nu wel de goede kleur taartversiering besteld hebt.


Leer je te ontspannen of ga mediteren

Klinkt gek, werkt echt! Wanneer je niet helemaal zeker bent van de ringdrager en je manicure een ramp is, neem dan een aantal keer diep adem. Focus je op je in- en uitademing en visualiseer dat bij iedere ademhaling al je negatieve gevoelens en stress je lichaam verlaten.


Zorg voor een plan B

Er kan altijd iets mis gaan. Maar het is maar net hoe je er mee omgaat. Zorg voor leuk bedrukte paraplu’s, ook al is er 30 graden met zon voorspeld. En neem een extra panty mee ook al heb je een panty met anti-ladder garantie op de kop weten te tikken.


Eet wat!

Heel veel bruiden besluiten vlak voor de bruiloft een drastisch dieet te gaan volgen. Niet doen! Niet eten is niet goed voor de bloedsuikerspiegel en voor je het weet val je gigantisch uit tegen de pastoor.


En tot slot

Hoe wil jij deze dag herinneren? Als een waas van tranen, nervositeit en stress of als een geweldig feest gevuld met liefdevolle blikken en heel veel plezier? Dat laatste toch?

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten