Categorieën

Zoek artikelen

Welke stijl kiest de bruidegom: modieus, eigenzinnig of tijdloos traditioneel?

Welke stijl kiest de bruidegom: modieus, eigenzinnig of tijdloos traditioneel?

 (0)    0

  Huwelijk

Sommige mannen dragen bijna of zelfs nooit een pak en anderen doen juist niets liever. Dat heeft te maken met je karakter, maar ook met je werk en je sociale omgeving.

Als je trouwkleding uit gaat zoeken als bruidegom en je kiest voor een kostuum, doe dat dan alleen als je daar ook echt achter staat. En zoek een kostuum dat niet alleen goed past bij jou en je lichaamsvorm past, maar ook bij het thema en de locatie waar jullie de bruiloft vieren.


Tijdloos traditioneel


Deze stijl is het best te omschrijven als klassiek en kan eigenlijk altijd en overal. Het meest traditionele kostuum dat door bruidegoms gedragen kan worden is het jacquet. De bekende zwarte of grijze pandjesjas wordt door een knoop in het midden gesloten. Naast je pak en (strop)das kun je er ook voor kiezen het gilet qua kleur af te stemmen op de bruidsjurk van de bruid. Wie echt volgens de etiquette wil trouwen, draagt ’s avonds een rokkostuum. Omdat niet iedere bruidegom zich prettig voelt in een traditioneel tenue zie je steeds vaker dat er i.p.v. van een jacquet een mooie smoking gedragen wordt.


Geen kostuum


Voel je je ongemakkelijk in een pak en/of wil je de bruiloft in een relaxte sfeer vieren, laat je dan niet overhalen om tóch een kostuum aan te trekken! Tenslotte is het jouw dag en moet jij je lekker voelen! Bovendien is het bijna altijd zo dat als je je ongemakkelijk in bepaalde kleding voelt, het ook niet leuk staat. En er zijn tegenwoordig heel veel hele feestelijke en originele alternatieven.


Wat droegen deze mannen?

Door de tijden heen hebben diverse bekende mannen heel bewust voor een bepaalde kledingstijl gekozen. We zullen er hier een aantal bespreken:

– Sir Winston Churchill: de liefdesbrieven van deze legendarische Engelse oorlogspremier brachten op een veiling maar liefst 200.000 duizend dollar op. Terecht! Churchill, beroemd vanwege zijn sigaren en het V-teken, toonde zich in zijn liefdesbrieven van zijn ontroerendste kant. Geloof in zichzelf, geloof in zijn intuïtie én… hopeloos verliefd. Dat waren mooie tijden voor hem! Churchill was bijna altijd gekleed in driedelig zwart pak, met hoog dicht geknoopt gilet. Maar dat is meer dan 70 jaar geleden!

– John F. Kennedy trouwde in jacquet. De pandjesjas zeg maar. Natuurlijk in zwart, wit en grijs. Zelfs zijn stropdas! Die was zilvergrijs. Het was trouwens ook nog de tijd van de zwart-wit tv en de wilde jaren 60 waren nog niet echt doorgedrongen. Al zou dat waarschijnlijk voor zijn kledingkeuze geen verschil hebben gemaakt.

– John Lennon trouwde een aantal jaren daarna. Op Gibraltar. In een zwierig crème-kleurig kostuum. Het pak had wijde pijpen en hij droeg -uiteraard- geen stropdas.


Steeds meer vrijheid qua kleding


De Flower power generatie bracht veel meer vrijheid qua  huwelijkskleding. Sinds die tijd mag ieder bruidspaar zich, zonder gehinderd te worden door strakke etiquette regels of de dwingende wens van ouders en/of andere familieleden- kleden zoals zij willen.
Celebrity Weddings

Toch kozen recent een heel aantal celebrities recent juist weer wel voor klassiek, zowel als degenen die als bruidegom optraden als als bruiloftsgast.

John Legend bijvoorbeeld gaat graag gekleed in een stijlvolle smoking. Maar wel liefst een lekker strak gesneden exemplaar.

Ook George Clooney koos -als bruidegom- voor een smoking. En ook hij zag er perfect uit!

Kijk hier voor nog veel meer voorbeelden van bruidegom outfits: http://bit.ly/2dGw7Ax
Wat past er bij je pak?

Maar wanneer je denkt dat je met een mooi pak klaar bent, dan heb je het mis. Er hoort waarschijnlijk nog halsversiering bij. En de ene halsversiering is de andere niet!

Kies je voor een pak, draag je daar dan een stropdas, choker, plastron, sjaaltje, strik of toch maar liever niks bij? Uiteindelijk zal jouw halsversiering moeten passen bij de door jou gewenste look en dus afgestemd moeten worden op je persoonlijke wensen. Maar ook op de rest van je huwelijksdag accessoires en de kleding van de bruid.


Welke halsversieringen zijn er voor de bruidegom?


Stropdas: Een das kan van verschillende materialen gemaakt zijn. De meeste stropdassen worden van zijde of katoen gemaakt.  Die van zijde zijn over het algemeen van een betere kwaliteit en duurder dan stropdassen van bijvoorbeeld polyester. Wist je trouwens dat je een stropdas op wel 85 (!) verschillende manieren kunt strikken? Een beetje zoeken op internet en je vindt ongetwijfeld de manier die het beste bij jou past. Voor een extra feestelijke finishing touch kun je ook nog kiezen voor een dasspeld. Eventueel in combinatie met bijpassende manchetknopen.

NB: De letterlijke vertaling van het Engelse kledingvoorschrift ‘White Tie’ is witte das. Maar deze aanduiding geeft aan dat men in rokkostuum verwacht wordt. Opletten dus!


Sjaaltje: Een dandy look of bepaalde Italiaanse pakken kunnen eigenlijk niet zonder: het sjaaltje. De één vindt het chic en stijlvol, de ander afschuwelijk fatterig. Toch kan een kek sjaaltje heel leuk staan bij het open boord van bepaalde overhemden. Ook een t-shirt krijgt met sjaaltje meteen iets feestelijks!

Choker: Een choker is in vergelijking met de stropdas korter en breder, zodat je hem wat beter kunt ‘poffen’. Je kunt ervoor kiezen voor kiezen.

Jabot: Een jabot ziet er ook wat zwieriger uit dan een plastron. Een jabot hoor je eigenlijk te strikken zoals je een veter strikt. Als je kiest voor een halsversiering dan staat het erg mooi als je er ook een pochet in dezelfde stof bij draagt.


Welke kleur schoen past het beste bij je kleur pak?


Onder een wit/ivoor pak draag je een schoen in zachte kleuren, maar het dragen van cognackleurige schoenen en dito riem kan een verrassend effect geven.

Bij een zwart pak draag je zwarte schoenen en bij een donkerbruin pak zit je met alle kleuren bruin goed. Zwarte schoenen onder een donkerbruin pak -of omgekeerd- zijn af te raden combinaties.

Een grijs pak vraagt om schoenen in dezelfde kleur of mooie zwarte schoenen.


Op naar het voorjaar

Bij het voorjaar hoort een nieuwe garderobe. En bij een toekomstige bruidegom een mooie trouwoutfit. Liefst kleding die past bij het vrolijke gevoel dat een nieuwe zomer en een bruiloft ons geeft. En dat kan, want er komen mooie tijden aan voor aanstaande bruidegommen. De collecties voor 2019 zijn vrolijker, losser, individueler en dus gevarieerder dan ooit. Maar het mag ook juist weer chic en stijlvol zijn en dus ook wat kosten!

Ook thema’s als een vintage of een festival huwelijk blijven de fantasie prikkelen. Er is sprake van een beheerst kleurengebruik, combinaties van verschillende materialen en een hoog draagcomfort. Dus de bruidegom kan zich uitleven!

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten