Categorieën

Zoek artikelen

Renewal weddings & huwelijksverjaardagen

Renewal weddings & huwelijksverjaardagen

 (0)    0

  Huwelijk

Wij hebben al heel wat huwelijkstrends uit Amerika verwelkomd. Denk aan weddingplanners en de limo als trouwvervoer.

En inmiddels hebben we het vernieuwen van de huwelijksgelofte ook aan dit lijstje toegevoegd. Deze trend dient overigens niet verward te worden met hertrouwen, want je spreekt de gelofte dan wel nogmaals uit, maar wel met de dezelfde partner.



Mislukken van trouwonderdeel


Misschien ben je toen wel alleen voor de wet getrouwd en wil je nu ook een religieus tintje geven aan de nieuwe gelofte. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het diner finaal in de soep liep of de aankleding van de zaal erg tegen viel. Het mislukken of niet naar wens verlopen van een trouwonderdeel kan dan ook de reden vormen voor een nieuwe viering.



Groots droomhuwelijk


Heb jij altijd gedroomd van een huwelijk met alles erop en eraan: mooie trouwjapon, veel gasten, een Cadillac als trouwauto en feesten op een kasteel, maar was dat zoveel jaar terug gewoonweg financieel niet mogelijk? Dan is dit het moment om dat juist wel te doen.



Op naar het buitenland


Wanneer jullie huwelijk letterlijk in het water viel vanwege de regen en onweersbuien en je veel liever een zonnige huwelijksdag had gehad, dan is het wellicht een idee de huwelijksgelofte op Mexico, Bali of een andere zon zekere bestemming opnieuw af te leggen. Wanneer je man of vrouw uit een ander land komt, is het ook mooi de gelofte in dat land te vernieuwen.



Overwinnen van een moeilijke periode


Sprookjes bestaan niet: elk huwelijk kent z’n goede en mindere periodes. Een goed huwelijk blijft hard werken en na het overwinnen van een moeilijke periode kiezen veel echtparen ervoor om de verbintenis nieuw leven in te blazen. Het overwinnen van een ziekte kan ook een reden zijn, evenals overspel of financiële problemen. Een mooie ceremonie biedt vaak de mogelijkheid een nare periode definitief af te sluiten!



Geen papierwerk


Het fijne aan het opnieuw afleggen van de huwelijksgelofte is dat je je in tegenstelling tot het wettige eerste huwelijk niet hoeft bezig te houden met ladingen papierwerk! Het gaat dus echt om de extra dimensie die het gevoelsmatig of symbolisch aan jullie reeds bestaande huwelijk toevoegt. In principe is alles mogelijk en kan de ceremonie helemaal naar jullie smaak en persoonlijke wensen ingevuld worden. De keuze voor de locatie is dan ook vrij, want het hoeft geen officieel Huis der Gemeente te zijn. Dus of je de trouwgelofte nu in het bos, in de achtertuin of op het dak van je favoriete restaurant wilt laten plaatsvinden: de keuze is aan jullie!



Huwelijksverjaardagen


Een mooie aanleiding kan ook een huwelijksverjaardag zijn. Wanneer je 12,5, 25 of 50 jaar getrouwd bent, kan zo’n jubileum het uitgangspunt vormen van het opnieuw uitspreken van de huwelijksgelofte. Een huwelijksjubileum is sowieso een goed moment stil te staan bij jullie sterke band en natuurlijk ook mooie en minder mooie momenten die ieder huwelijk kent. Dit kan je doen middels een groot feest, een mooi sieraad, een intiem diner of door het vernieuwen van de huwelijksgelofte. Er zijn genoeg momenten (of moeten we zeggen jaren) te vinden met een bijzondere betekenis.

 

Eerste nacht          Groene bruiloft
Twee weken            Papier
6 maanden             Dons
1 jaar                     Katoen
2 jaar                     Karton
3 jaar                     Leer
4 jaar                     Was
5 jaar                     Hout
6 jaar                     Ijzer
7 jaar                     Wol
8 jaar                     Brons
9 jaar                     Aardewerk
10 jaar                   Tin
12 ½                      Koper
15 jaar                   Kristal
20 jaar                   Porselein
25 jaar                   Zilver
30 jaar                   Parel
35 jaar                   Koraal
40 jaar                   Robijn
45 jaar                   Saffier
50 jaar                   Goud
55 jaar                   Smaragd
60 jaar                   Diamant
65 jaar                   Briljant
70 jaar                   Platina
75 jaar                   Albast
80 jaar                   Eik

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten