Categorieën

Zoek artikelen

Tips en ideeën om het jullie gasten naar hun zin te maken

Tips en ideeën om het jullie gasten naar hun zin te maken

 (0)    0

Natuurlijk draait een feest in eerste instantie om het feestvarken. Dat kan een bruidspaar, jarige, de aanstaande moeder, jubilaries, kampioen of iemand anders die wat te vieren heeft zijn.


Maar om het echt leuk te hebben, is het ook super belangrijk dat de feestgangers het naar hun zin hebben. Dan gaan zij met een goed gevoel weg en zullen nog lang en met heel veel plezier aan het feest terug denken.

Het is daarom belangrijk om een sfeer en omgeving te creëren, waarin mensen zich gelukkig en op hun gemak voelen.  Dat kan d.m.v. styling en decoratie (denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting), maar ook door dingen waar je normaal misschien niet zo snel aan zou denken.

 
Tips:

- Zet een mand met slippers klaar. Krijgen jullie gasten pijnlijke voeten van het dansen, dan kunnen ze hun eigen schoenen uitdoen en lekker verder feesten zonder zere voeten!
- Geef je een garden of beach party of geef je een feest in een seizoen waarin het onverwacht af kan koelen? Zet dan een mand met dekens klaar voor jullie gasten.
- Moeten er een aantal gasten nog best ver reizen na afloop van het feest? Serveer dan nog even een ‘verrassings versnapering’
- Zeker als jullie feest tot laat in de avond of misschien zelfs tot in de kleine uurtjes duurt, kan je overwegen om aan het eind van de avond koffie met belegde broodjes te laten serveren. Deze geste zal zeker gewaardeerd worden. Maar ook in andere gevallen is het een leuke gezamenlijke afsluiting van de avond en meestal vinden koffie en broodjes na een lange avond gretig aftrek. Overigens verminderen ze niet –wat vooral van koffie nogal eens gedacht wordt- het alcoholpercentage in het bloed.
- Wat ook leuk is, is om een mand appels bij de uitgang neer te zetten. Vooral als deze appels zijn voorzien zijn van een grappige sticker, bijvoorbeeld met de tekst ‘Een appeltje voor de dorst’ en de namen en/of datum van het feest en de organisator er op. (Zie de categorie stickers, waar je een heel aantal voorbeelden vindt, maar ook de mogelijkheid hebt om op een betaalbare manier je eigen stickers te laten ontwerpen)
- Ben je bang dat er gasten zijn die met een slok op achter het stuur kruipen? Regel dan een bus, die de mensen thuis kan brengen. Geef van te voren aan dat deze mogelijkheid er is en vraag wie er gebruik van wil maken. Dan kun je een beetje inschatten hoe groot het vervoer moet zijn en of het haalbaar is.
- Sluit het feest spectaculair af, bijvoorbeeld met vuurwerk of het oplaten van wensballonnen en geeft iedereen een aardigheidje mee naar huis. Dat hoeft niet duur te zijn en het wordt vaak wel enorm gewaardeerd! En tenslotte blijft wat er op het eind van het feest gebeurt vaak het beste in de herinnering hangen.

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten