Categorieën

Zoek artikelen

Tips en ideeën voor een vrijgezellenfeest

Tips en ideeën voor een vrijgezellenfeest

 (0)    0

Traditioneel komt de “bachelors party” ofwel het vrijgezellenfeest uit Amerika. De vrouwelijke variant daarvan heet “maiden party”, “kitchen party” of op zijn Hollands: vriendinnenfeest.

Waar de kitchen party zich afspeelt, kunnen we ons voorstellen (en daar is natuurlijk niets op tegen), maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen die je kunt doen!

Ga bijvoorbeeld naar een kuuroord of beautyfarm, zodat de bruid helemaal ontspannen aan haar trouwdag kan beginnen. Je kunt ook kiezen voor een sportief vriendinnenfeest, waarbij je gaat indoor skieën, kanoën, mountainbiken of paintballen. En een culturele variant is ook mogelijk. Denk daarbij aan een museumbezoek, theater- of concertbezoek of bijvoorbeeld een workshop schilderen of boetseren. Mogelijkheden te over dus.

Als je een sportieve maiden party organiseert, plan die dan een of twee weken van tevoren, zodat de bruid tijd heeft om bij te komen van het uitstapje en niet met spierpijn voor het altaar staat. Maak een soepele tijdsplanning, zodat je niet te veel tijd hebt, maar zeker ook niet te weinig. Het is niet leuk als je je op zo'n dag moet haasten. Het is natuurlijk het leukste als de bruid in spé van te voren van niets weet. Maak bijvoorbeeld een afspraak met haar en zeg dat je nog even iets in een winkel moet ophalen en vraag of ze meegaat. Groot is dan de verrassing als al haar vriendinnen 'toevallig' ook net in die winkel zijn. Je kunt haar ook opwachten als ze uit haar werk komt of stiekem iets met haar partner afspreken, zodat die haar mee kan lokken.
Stel je vriendin niet teleur...

Van alle toekomstige bruiden verwacht meer dan 80% dat er plannen zijn voor een vrijgezellenfeest.

4,2% denkt dat er misschien iets georganiseerd wordt en 11% gaat daar niet van uit. En dat laatste is best wel jammer, want als je zus of beste vriendin gaat trouwen kun je meegaan een bruidsjurk uitzoeken, maar je kunt ook –liefst achter haar rug om- een vrijgezellenfeest voor haar organiseren. Want als dat op een leuke manier gebeurt (dus niet iemand voor gek laten lopen en/of strippers inhuren als het ‘slachtoffer’ in kwestie daar helemaal niet van houdt), dan is dat echt een gebeurtenis waar je je leven lang met veel plezier aan terug zal denken.

Opvallend veel dames weten trouwens beter wat zij juist niét willen op hun vrijgezellenfeest, dan wat zij wel leuk vinden. De meeste dames gaan voor gezelligheid, lol en een etentje in combinatie met een bezoek aan een disco of kroeg. Vrienden en vriendinnen opgelet!

Dit vinden de aanstaande bruiden dus juist niet leuk om te doen op het vrijgezellenfeest:

1. opdrachten uitvoeren verkleed in een raar pakje    24,4%
2. stripper                                                                                     22,4%
3. iets sportiefs/actiefs                                                                     8,1%
4. disco                                                                                          6,1%
5. te veel drinken                                                                            5,1%
6. servies beschilderen                                                                     5,1%
7. sieraden maken                                                                           5,1%
8. erotisch dineren                                                                           4,4%
9. sauna                                                                                         3,0%
10. bonbons maken                                                                         2,0%
11. karaoke/zingen                                                                          2,0%
12. pretpark                                                                                    1,3%


Voor de mannen

Als je broer of beste vriend trouwt, is dat natuurlijk dé gelegenheid om een super feest te organiseren. Dat kun je op verschillende manieren doen, maar één ding is zeker: het moet wel een verrassing zijn.

De verrassing kan zijn dat de bruidegom niet op de hoogte is van het feit dat er een feest georganiseerd gaat worden, maar kan ook liggen in hetgeen je gaat doen. Laat de beslissing vooral afhangen van het type bruidegom. Is hij sportief? Dan is een partij beachvolley of lasergamen een idee of een middag naar een klimcentrum of indoor-skiën. Is de bruidegom een muziek- of theaterliefhebber? Dan kun je denken aan een concert of toneelvoorstelling. Houdt de bruidegom wel van een grap? Organiseer dan een dagje paintballen, doe een erotisch diner cadeau of misschien is een theater moordavond (diner inclusief moord die opgelost moet worden) een idee. Voor groepen die een avond in een uitgaansgelegenheid willen doorbrengen, bestaan vaak speciale arrangementen. Wil je daarbij de bruidegom flink op laten vallen, dan kun je zorgen voor een bijzondere outfit. Wil je de gelegenheid aangrijpen om een super party vakantie te organiseren? Denk dan aan een paar dagen Ibiza!
Kortom: mogelijkheden genoeg.

Het is de bedoeling dat iedereen meebetaalt, behalve natuurlijk de aanstaande bruidegom. Vraag van tevoren even na bij alle deelnemers of die de kosten kunnen opbrengen, zodat ze niet voor een onaangename verrassing komen te staan. En vergeet op de dag zelf vooral niet om een video- of fotocamera mee te nemen.


Tips:

1: Willen jullie echt een geweldige gebeurtenis van het vrijgezellenfeest maken? Plan dan een lang weekend in het buitenland. Dit is een gebruik dat eigenlijk uit Engeland stamt, maar ook in Nederland steeds meer navolging krijgt!  En natuurlijk heb je dan ook leuke attributen en wellicht ook cadeaus voor de aanstaande bruid en/of bruidegom nodig.

2: Plan de vrijgezellenavond niet vlak voor de huwelijksdag, maar één of twee weken van tevoren. Als de bruidegom op zijn trouwdag een kater heeft, zou dat wellicht zijn plezier op de dag zelf in de weg staan.

3: Ga op zoek naar leuke producten voor het vrijgezellenfeest: http://bit.ly/2wf75E4Wist je dat...

De traditie van het vrijgezellenfeest voor mannen afkomstig is van onze oosterburen: de avond voor het huwelijk werd de bruidegom meegenomen door zijn vrienden om zoveel mogelijk lawaai te maken. De bedoeling hiervan was dat de boze geesten die op het huwelijk hadden voorzien, werden afgeschrikt.


 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten