Categorieën

Zoek artikelen

Tips om stress voor of tijdens de huwelijksdag te voorkomen

Tips om stress voor of tijdens de huwelijksdag te voorkomen

 (0)    0

  Huwelijk

Een goede planning en voorbereiding is het halve werk. 

- Zorg voor een goede tijdplanning voor de trouwdag en zorg daarbij dat de onderdelen van de bruiloft elkaar niet te strak opvolgen. Er wil nog wel eens wat uitlopen en het zou zonde zijn als je bijvoorbeeld het diner om die reden moet ‘afraffelen’.

- Delegeren is het toverwoord. Zet vrienden en familie in die je kunnen helpen. Probeer je ouders en schoonouders wel te ontzien, zij scoren zelf namelijk 30 punten op de eerder aangehaalde stress-beoordelingsschaal.

- Zorg tijdens de voorbereidingen voor een kladblokje binnen handbereik. Als je midden in de nacht opeens weet welke decoratieslingers je wil, is het handig dit meteen op te schrijven, zodat je met een gerust hart verder kunt slapen.

- Zorg dat je fysiek in orde bent en voldoende conditie hebt. Je zal merken dat je tijdens zo’n vaak lange dag bijna een marathon loopt! Voorkom in ieder geval dat je je feest op een stoel moet doorbrengen vanwege vermoeidheid.

- Zorg voor voldoende slaap in de dagen voorafgaand aan de bruiloft. Dus geen geren en gedraaf meer in de laatste week en neem ook tijd voor ontspanning!

- Zet jezelf niet te veel onder druk door bijvoorbeeld teveel af te willen vallen. Je gaat tenslotte met iemand trouwen die je al mooi vond, ook met die paar pondjes meer!

- Spiegel jezelf niet aan en vergelijk jezelf niet met anderen

- Stel duidelijk je grenzen, zeg geen ja als je nee bedoelt

- Leer te luisteren naar en reageren op je lichamelijke en psychische signalen dat het je te veel wordt
 
- Niet alles hoeft perfect, goed is goed genoeg!

- Niet alles tegelijk willen doen en het belangrijkste: geniet van deze bijzondere tijd!

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten