Categorieën

Zoek artikelen

Originele manieren om trouwringen te bewaren en te presenteren

Originele manieren om trouwringen te bewaren en te presenteren

 (0)    0

  Huwelijk

Je moet er niet aan denken dat je net vóór of tijdens de huwelijksdag opeens blijkt jullie trouwringen niet kan vinden! Of dat je tijdens de plechtigheid op het stadhuis opeens ontdekt dat de ringen nog thuis liggen.


Toch zouden jullie bepaald niet het enige bruidspaar zijn die dat zou overkomen. En dat, terwijl dit soort panieksituaties toch echt makkelijk te voorkomen is.

Bewaar de ringen daarom voor de huwelijksdag op een logische plaats of geef ze voor de zekerheid alvast aan de ceremoniemeester (mits dat natuurlijk een beetje een georganiseerd type is). Of schrijf ergens op waar je ze neergelegd hebt.


Het presenteren van de ringen


Tijdens de huwelijksplechtigheid  zijn er verschillende manieren om de trouwringen te (laten)  presenteren. Je kunt ze vastmaken op een ringkussentje, dat bijvoorbeeld door één van de bruidskinderen of aan de halsband of op de rug van je hond naar voren wordt gebracht. Dat heeft iets heel aandoenlijks!

Je kunt ook kiezen voor een ringendoosje. Dat oogt vaak wat  moderner en kan ook na de plechtigheid nog dienst doen als opbergplek voor bijzondere sieraden. Ze zijn verkrijgbaar in steeds apartere uitvoeringen.

Je kunt de ringen ook vast laten maken aan je lievelingsbloem, aan komen laten vliegen middels bruidsduiven of roofvogels (wellicht een tikje risicovol) of aan een bruidsknuffel of een bruidsballon laten bevestigen. In dat laatste geval kun je beter geen helium ballon kiezen, want dan loop je het risico dat je je ringen weg ziet vliegen…


Tips en trends

- In plaats van een ringkussen kun je ook kiezen voor een vogelnestje. De ringen liggen daar als het ware als twee lovebirds in!
- Je kunt ze ook presenteren in een schatkistje. Tenslotte is het jullie kostbaarste bezit. Zeker op dat moment!
- Wat ook heel leuk is, zijn ringenschaaltjes. Ze zijn er in meerdere uitvoeringen, o.a. in hart- en bladvorm. Ze zijn vaak voorzien van mooie, toepasselijke teksten.
- En dat heb je nog een origineel alternatief voor een ringkussen: the wedding ring bookbox. Ook deze is voorzien van toepasselijke teksten.

Op zoek naar ringkussens, -doosjes of originele alternatieven? Zie: http://bit.ly/2uMRqMf

Ook nog leuk om te weten:

Met de juiste (edel)steen maak je jouw trouwring wel heel persoonlijk. Kies de steen die bij jouw geboortemaand hoort en bekijk welke symbolische betekenis hier bij past.
 
Maand – steen – betekenis

Januari – granaat – trouw

Februari – amethist – oprechtheid

Maart – aquamarijn - moed

April – diamant - puurheid

Mei- smaragd - hoop

Juni- parel - gezondheid

Juli- robijn - passie

Augustus- sardonyx – geluk in het huwelijk

September- saffier - rijkdom

Oktober- opaal – lief karakter

November- opaal - opgewektheid

December- turkoois – niet egoïstisch

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten