Categorieën

Zoek artikelen

Van vlinders in je buik naar vlinders op je bruiloft

Van vlinders in je buik naar vlinders op je bruiloft

 (0)    0

  Huwelijk

Een vrolijke trend is het gebruik van vlinders en vlindermotieven op je huwelijksdag.

Je ziet ze steeds meer: bruidsmodeontwerpers stelen de show met vlindervormige motieven en accessoires en ook op andere vlakken zijn vlinders uiterst decoratief te gebruiken. Ze zijn vrolijk, sierlijk en stralen optimisme uit.



Symbolische betekenis


– Vlinders lijken bijna te dansen als ze aan komen vliegen om op een bloem te gaan zitten. Daarmee herinneren ze mensen er om het leven vrolijk en niet onnodig serieus te nemen.
– Voor Christenen is de dood de overgang naar een beter leven. De vlinder symboliseert hierbij dat bij het sterven de ziel haar stoffelijk omhulsel ontstijgt, zoals een vlinder haar pop. En ook dat de ziel drie stadia doorloopt: leven, dood en wederopstanding.
– De Chinezen zagen er een symbool van huwelijksgeluk en vreugde in. In de Hopi-traditie droegen ongetrouwde meisjes van de vlinderclan hun haar in de vorm van vlindervleugels.
– Voor Indianen is de vlinder het symbool voor verandering. En dat is het huwelijk natuurlijk ook in zekere zin.

Wat denk je bijvoorbeeld van vlinders op je bruidstaart, een haarversiering in de vorm van een vlinder of vlinders in je bruidsboeket. Er zijn ook vlindervormige plaatskaarten, buttons, sleutelhangers, give-aways, ballonnen en zelfs slippers met afbeeldingen van vlinders.
Zie: http://bit.ly/2oTr5rc



Vlinders op je taart


Ook het gastenboek, de bijbehorende pen, de champagneglazen, het taartmes en de schep kunnen voorzien worden van vlinders. En dan heb je nog vlindervormige confetti, een ringkussen en kousenbandje met vlinder en vlindervormige bruidsstickers.



Vlinderdasje


Ook een vlinderdasje -momenteel weer helemaal ‘in’ voor de bruidegom en bruidsjonkers mag natuurlijk niet ontbreken! Kortom: mogelijkheden genoeg om het vlinderthema tijdens je huwelijksdag overal terug te laten komen.

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten