Categorieën

Zoek artikelen

Wat kan je doen als strooien bij jullie trouwlocatie niet mag?

Wat kan je doen als strooien bij jullie trouwlocatie niet mag?

 (0)    0

  Huwelijk

Volgens de traditie wordt het bruidspaar in Nederland bij het verlaten van het stadhuis of kerk met rijst bestrooid. Hiermee werd het bruidspaar een gelukkige en vooral vruchtbare toekomst gewenst.


Maar tegenwoordig is niet elke gemeente blij met dit gebruik en er zijn gemeentes waar het strooien met rijst op de trappen en/of voor het gemeentehuis niet is toegestaan. De reden hiervoor is dat de kleine rijstkorreltjes moeilijk te verwijderen zijn. Het gevolg is vaak dat de rijst de trappen glad maakt en mensen er dus kunnen uitglijden.


Vervuilend


Ook komen er op de rijst teveel vogels en ongedierte af die de zaak vervolgens bevuilen. Als je het strooien met rijst een leuke traditie vindt en die in ere wilt houden, kun je het beste vooraf even informeren of het is toegestaan. Zo niet, dan zijn er voldoende leuke alternatieven.


Bellenblazers


Je kunt namelijk ook bellenblazers uitdelen. Helemaal trendy zijn de speciale bruidsbellenblazers of ‘wedding-bubbels’, in goed Nederlands gewoon bruidsbellenblazers. Ze zijn in verschillende toepasselijke vormen verkrijgbaar als kleine champagneflesjes, champagneglaasjes, flesjes met duiven of hartjes, in de vorm van een bruidsklokje of gele, rode, witte en rode rozen, keuze te over dus.

Als jullie bij het verlaten van het gemeentehuis of kerk door een haag van bellenblazende gasten lopen, zijn de honderden glimmende en dansende belletjes een prachtig gezicht. De belletjes geven overigens ook een heel mooi effect op de foto’s. Een groot bijkomend voordeel is dat de speciale bruidsbellenblazers geen vlekken op de kleding achter laten en geen rommel geven bij het stadhuis. Realiseer je overigens dat een zelfgemaakt bellenblaas zeepsopje wel vlekken kan geven.


Meer mogelijkheden


Maar er is nog meer mogelijk. Er kan namelijk ook met rozenblaadjes  of confetti gestrooid worden. Vooral dat laatste kun je best groots aanpakken, als je hier zogenaamde confettishooters voor gebruikt. Die zijn er in heel veel uitvoeringen en niet eens duur.

Ook kan het bruidspaar toegewuifd worden met vlaggetjes of zwaaistokjes met lint. Of -wat luidruchtiger- er kan naar ze getoeterd worden. Dat heeft nog een bijkomend voordeel, want volgens een andere traditie zou de herrie boze geesten op afstand houden. Er zijn zelfs speciale kartonnen bruidstoeters verkrijgbaar, die maar 0,35 cent kosten. Kortom: een leuke, betaalbare traditie die hopelijk het bruidspaar dus ook nog eens beschermt tegen boze geesten.

 

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten