Categorieën

Zoek artikelen

Huisdieren op je huwelijksdag: wel of geen goed idee?

Huisdieren op je huwelijksdag: wel of geen goed idee?

 (0)    0

  Huwelijk

In een koets voort getrokken worden door een stel prachtige paarden en het loslaten van bruidsduiven zijn algemeen bekende en min of meer geaccepteerde onderdelen van een huwelijk.


Maar de aanwezigheid van je dierbare viervoeter of gevleugelde huisdier op je bruiloft is weer eens iets anders. Lees hier alles over dit steeds populairder wordende fenomeen, gebruik de tips en zorg voor een georganiseerde beestenboel op jouw bruiloft!



Onderzoek wijst uit


Uit onderzoek van de grootste en oudste Amerikaanse huisdieren verzekering Veterinary Pet Insurance (VPI) blijkt, dat 42% van de ondervraagde verzekerden hun huisdier een rol heeft -of wil- laten spelen in de huwelijksceremonie.

11% is zelf niet van plan hun huisdier een rol te laten spelen in de ceremonie, maar is wel op een bruiloft geweest waar dit het geval was. En 47% van de geïnterviewden gaf aan alleen mensen bij het huwelijk te willen hebben. Opvallende uitkomsten die laten zien dat (huis)dieren op je bruiloft booming business zijn in Amerika. Deze trend lijkt langzaam over te waaien naar Nederland, waar steeds meer bruidsparen hun geliefde huisdier betrekken bij het huwelijk.
Huisdier als eregast


Waarom je huisdier bij je huwelijksdag betrekken?

Maar waarom kiezen steeds meer bruidsparen voor een huisdier als ringdrager of vertederend element op de bruidsfoto’s? Curtis Steinhoff van (VPI) zegt er het volgende over: “Traditioneel gezien werden huisdieren pas na een huwelijk aan het gezin toegevoegd. Vandaag de dag is het geen uitzondering dat de bruid en/of bruidegom al gebonden is aan een (huis)dier voordat de toekomstige huwelijkspartner überhaupt gevonden is.
Omringd door dierbaren

Omdat de aanwezigheid van dieren een belangrijk onderdeel is van het leven van de vrijgezel, is het voor sommige aankomende bruidsparen een logische keuze om hun huisdier een rol te laten spelen op de belangrijkste dag in hun leven!” Je wilt immers die dag omringd zijn met je meest dierbaren. En als dat toevallig je geliefde hangbuikzwijntje Max is of je trouwe Golden Retrievers Mindy en Tes, is dat alleen maar leuk.

Huisdieren hebben dezelfde vertederende eigenschap als kleine kinderen op een bruiloft en de aanwezigheid van je huisdier kan iets extra’s toevoegen aan je bruiloft en tegelijkertijd zorgen voor een persoonlijk en uniek tintje. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen!


Geef je ze ook een taak?

Er zijn tal van manieren je harige of gevleugelde familielid een rol te laten spelen op je bruiloft. Wij selecteerden de leukste ideeën voor een onvergetelijke trouwdag samen met je huisdier.

Eén van de meest traditionele taken voor een huisdier zijn die van ring- of bloemendrager. Dit werkt het beste als je huis zich goed kan gedragen en makkelijk te trainen is. Oefening baart kunst is het credo, waarbij je zorgt dat je huisdier gewend raakt aan zijn of haar (huwelijks)rol.
Ook zijn er speciale borden die je om de hals van je huisdier kan hangen en waarmee zij de bruid en/of bruidegom aankondigen.

Hier vind je hondenringkussens en andere dingen die van pas kunnen komen als je je huisdier bij de huwelijksdag betrekt: http://bit.ly/2iMScEF

Ben je bang dat jouw huisdier alle kanten op rent wanneer het riempje afgaat? Zorg dan dat je dier in zijn favoriete mand of op een mooi gedecoreerd kussentje naar het altaar gedragen wordt. Er zijn zelfs speciale ringkussens voor honden.
Breng de trouwambtenaar op de hoogte van de liefde voor je huisdier. Wellicht is het leuk hier in de gelofte aandacht aan te besteden. Een hilarische ervaring of een beschrijving van de eerste kennismaking tussen dier en nieuwe partner laat zien hoe belangrijk jouw huisdier is.
Je huisdier op de foto

Aangezien jouw huisdier onderdeel is van je gezin, mag deze ook niet ontbreken op de familie kiekjes die op de bruiloft gemaakt zullen worden. Ook de officiële bruidsreportage leent zich goed om bijvoorbeeld je eigen paard op de gevoelige plaat te laten vastleggen.

In sommige gevallen is het beter als je je huisdier thuislaat. Om toch een beetje het idee te hebben dat Fifi aanwezig is kun je foto’s van je lievelingsdier tussen alle andere familiefoto’s op het diascherm laten projecteren. Een mooie ingelijste foto op de cadeau- en/of ontvangsttafel is ook een idee.



Trouw aan je huisdier

 
Wie de ultieme liefdesverklaring aan zijn huisdier wil geven kan terecht op www.marryyourpet.com. Deze site maakt het voor baasjes en bazinnetjes mogelijk in het echt te treden met hun (huis)dier.



10 tips voor een geslaagde beesten bruiloft


1.  Zorg ervoor dat alle gasten op de hoogte zijn van het feit dat er een (huis)dier op de bruiloft aanwezig is. Problemen met bange of allergische gasten kunnen zo in een vroeg stadium worden getackeld.

2. Ga na of huisdieren wel welkom zijn op de trouwlocatie. Niets is vervelender dan er ter plaatse achter te moeten komen dat Daisy niet naar binnen mag.

3. Zorg dat giftige planten, alcohol en trouwvoedsel zoals chocolade, fruit en cake niet voor het grijpen liggen.

4. Stel een verzorger aan die het dier de hele dag in de gaten houdt en verzorgt. Vreemde geluiden en het feestgedruis kunnen je huisdier namelijk stress bezorgen. En zelf ben je die dag met hele andere dingen bezig.

5. Is jouw huisdier sociaal van aard? Het klikt vast logisch, maar wanneer jouw hond zich bijvoorbeeld niet op zijn gemak voelt in grote gezelschappen of kinderen is het misschien beter het dier thuis te laten.

6. Een misselijk huisdier is het laatste wat je wilt. Zorg daarom dat het voor de aanwezige gasten duidelijk is dat het constant voeren van lekkere hapjes niet de bedoeling is.

7. Neem je huisdier voor de bruiloft een aantal keer mee naar de locatie(s). Zo raakt het dier gewend aan geur en sfeer van de betreffende ruimtes.

8. Als je je huisdier wilt opleuken, kun je dat doen met een smoking, of bruidsjaponnetje. Er zijn ook speciale halsbanden en haaraccessoires verkrijgbaar. Voor al deze dingen is het handig om dit pas op het moment van de bruidsreportage om of aan te doen.

9. Neem eten, koekjes en speeltjes van thuis mee. Je huisdier zal zich zo veel sneller op zijn of haar gemak voelen.

10. Bedenk  goed of jouw huisdier geschikt is voor een rol tijdens je huwelijk. En vraag je af of je je dier er een plezier mee doet.


Wilde dieren

Wat is er spannender dan te trouwen met een bulderende leeuw op de achtergrond of je jawoord te geven onder het toeziend oog van haaien en schildpadden in het Oceanium? Zowel het Safaripark de Beekse Bergen, Diergaarde Blijdorp en Artis hebben speciale huwelijksarrangementen waar dieren een grote rol in spelen.

Of –nog exotischer- trouwen tijdens een safari in Afrika of tussen de dolfijnen in Florida. Wat dat betreft zijn er mogelijkheden genoeg om met of tussen je favoriete dieren te trouwen.

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten