Categorieën

Zoek artikelen

Waarom mooie lingerie met een goede pasvorm zo belangrijk is onder een bruids- of feestjurk

Waarom mooie lingerie met een goede pasvorm zo belangrijk is onder een bruids- of feestjurk

 (5)    0

  Huwelijk

Wanneer de trouwplannen bekend zijn, dwalen de gedachten van de meeste bruiden meteen af naar de bruidsjapon. Vrijwel iedere bruid heeft een perfect plaatje in haar hoofd en weet vaak precies hoe zij er op de grote dag uit wil zien.

De keuze van bruidslingerie hangt hier nauw mee samen. Goede lingerie complimenteert je bruidsjurk of feestkleding en zorgt ervoor dat je je zelfverzekerd voelt en de huwelijksdag of andere partyvstralend begint. Tegenwoordig is mooie luxueuze lingerie een steeds belangrijker accessoire geworden. Er zijn talloze nieuwe lingeriecollecties op de markt, variërend van romantische ontwerpen tot functionele lingerie en uiterst sexy modellen.

 

Ondersteuning


Bruidslingerie, van dunne zijde tot stevig kant, is erg belangrijk voor het totaalplaatje op je bruiloft. De bruidegom zal zich vol verwachting afvragen wat hij zal vinden onder de bruidsjapon, maar belangrijker is de ondersteunende taak van het korset of torceletje voor de pasvorm en het draagcomfort van de jurk. De baleinen en versteviging die hierin verwerkt zijn geven extra ondersteuning rond de taille en in de rug en kunnen zeker helpen de jurk wat meer comfortabel maken.

 

Wat een figuurtje!


Een korset of torceletje dragen bij aan het goede figuur van een bruid. Bekijk jezelf eens zonder kleren in de spiegel en bedenk dan welke delen van je lichaam je graag zou willen accentueren of camoufleren. Een paar tips: een kleine boezem krijgt een mooi decolleté met een push-up beha, een klein buikje wordt wat gecamoufleerd door een hoge slip en wat gezettere bovenbenen vallen minder op door een kort stretch broekje.

Bruidsslipjes vallen vaak wat hoger, zodat het bovenrandje precies bij de taille aansluit.

 

Perfect match


Als je overweegt om ondersteunende- of bijzondere lingerie te dragen, zorg dan dat je deze al hebt voordat je je jurk gaat passen. Deze kan namelijk een andere vorm geven aan de jurk en de jurk zal wat strakker gaan zitten.

Pas op met druk bewerkte lingerie, deze zou je door de jurk heen kunnen zien en dat zou het effect van de jurk teniet doen. Tegenwoordig is bruidslingerie verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren, maar de meest gewilde kleuren zijn op dit moment: wit, skin en ivoor. Houd bij de keuze van bruidslingerie ook rekening met het model van de japon. Er zijn nu veel speciale modellen verkrijgbaar voor strapless japonnen en jurken met een lage ruguitsnijding. Als je uiteindelijk een keuze hebt gemaakt voor een bruidsjapon pas het geheel dan aan, zodat alles perfect op elkaar is afgestemd.

 

Duurzaam


De bruidslingerie moet lekker comfortabel zitten en vaak duurt het even om er aan te wennen. Je kan beter iets meer investeren in een korset dan te veel uitgeven aan de jurk die je erover draagt, want iedere japon is verleidelijker wanneer er mooi passende lingerie onder wordt gedragen. Je zult er bovendien bij speciale gelegenheden zeker nog vaker gebruik van maken, zeker op de momenten dat je je figuur een extra mooie uitstraling wilt geven.

 

Beenmode


Kies ook met zorg een paar kousen of panty's uit in de kleur van je trouwjapon. Panty's moeten wel goed aansluiten, want een te strakke panty kan gaan ladderen en een te wijde panty geeft rimpels. De meeste kousen hebben een plakrand, zodat de kousen perfect op hun plaats blijven zitten. Je hoeft geen jarretels meer te gebruiken die je met een gordeltje vast moet maken, want de meeste jarretels zijn tegenwoordig aan de body of het korset bevestigd. Veel bruiden dragen ook een kousenband (zie: https://bit.ly/2HbK7Eh). In Engeland is het traditie dat de bruidegom aan het eind van de trouwdag de kousenband van zijn bruid tussen de jongemannen van het gezelschap gooit. Wie hem vangt, wordt de eerstvolgende bruidegom!

 (5)    0

U kunt geen reactie achterlaten