Categorieën

Zoek artikelen

Het nut van een gastenboek, originele alternatieven en andere tips en ideetjes

Het nut van een gastenboek, originele alternatieven en andere tips en ideetjes

 (16)    0

  Huwelijk

Een gastenboek is een handig hulpmiddel om alle gasten die op jullie bruiloft aanwezig waren, later te kunnen bedanken. En het is ook een leuke manier om later herinneringen op te halen aan deze speciale dag.

Naast allerlei 'gewone' gastenboeken (waarvan je overigens ook hele bijzondere exemplkaren hebt), zijn er ook andere originele ideeën om je de namen van de bruiloftsgasten op een leuke manier te herinneren! Zie: https://bit.ly/2tRf4ZaBedankkaartjes versturen


Trouwen is een speciale gebeurtenis en alleen daarom al is een huwelijksfeest anders dan alle andere feesten. Dat komt vooral door de gevoelens die een bruiloft oproept.  Behalve familie en vrienden worden ook vaak mensen uitgenodigd die, op welke manier dan ook, ooit een belangrijke rol in het leven van de bruid en/of bruidegom gespeeld hebben. Een bruiloft is vooral voor het bruidspaar een hectisch gebeuren, waarbij het in combinatie met een dosis (gezonde) spanning soms lijkt of de dag voorbij lijkt te vliegen. Probeer vooral te genieten van de mooiste dag uit je leven zonder je druk te maken of je écht wel alle gasten wel bedankt hebt en wie er uiteindelijk wel of niet gekomen zijn. Eén blik op het gastenboek en je weet precies wie er geweest zijn en – heel belangrijk – of je alle namen en adressen compleet hebt om later de bedankkaartjes te kunnen versturen!

 

Gefeliciteerd!

Wanneer je het gastenboek vooral wilt gebruiken om alle gasten, die de moeite hebben genomen op de bruiloft aanwezig te zijn, te bedanken kun je kiezen voor een boek met lijntjes of vakjes op elke pagina. Lekker overzichtelijk, omdat iedereen zich op deze manier aan de toegestane ruimte dient te houden. Het nadeel hiervan is dat het niet echt uitnodigt tot creativiteit. En er zijn vast ook bruiloftsgasten die iets meer willen opschrijven dan alleen hun een naam. Zij zouden misschien wel een tekening willen maken, een gedicht of spreuk willen noteren, er een foto bij wil plakken van dat ene ontzettend leuke feestje van toen of jullie gewoon op een andere creatieve manier willen feliciteren. Wanneer jullie dit een leuker idee vinden, dan kun je beter kiezen voor een gastenboek met blanco pagina’s.

 

Waar kan ik tekenen?

Het is vaak handig het gastenboek op een mooi aangeklede tafel bij de in- of uitgang neer te leggen. Door voor wat toepasselijke decoraties daar bij te kiezen in de stijl van de bruiloft en het uiterlijk van het gastenboek daar ook weer op af te stemmen, creëer je een stijlvolle dan wel romantische receptietafel. Je kunt er ook voor kiezen om er een bijpassende enveloppendoos (zie: https://bit.ly/2HFmqAN) bij te zetten of bijvoorbeeld een mandje met bruidssnoep. Naast het gastenboek hoort natuurlijk ook een pen (zie: https://bit.ly/2xp0Dx4). Nu kun je kiezen voor een gewone ballpoint, maar het is natuurlijk veel leuker alles op elkaar af te stemmen. Wanneer je voor een traditionele bruiloft op een kasteel kiest kun je bijvoorbeeld een authentieke kroontjespen of verenpen naast een fluweelrood gastenboek leggen. Voor iedere soort bruiloft is wel een bijpassend gastenboek en pen te vinden afgestemd op het thema of kleur van jullie bruiloft. Let er wel op dat je een pen kiest die niet vlekt. Dat zou niet alleen zonde zijn van jullie gastenboek, maar ook van de kleding van jullie gasten.

 

Originele gastenboeken

In onze webshop (www.4theperfectparty.nl) vind je een uitgebreid aanbod mooie en originele gastenboeken met bijpassende pennen of zelfs complete bruidsets met een bepaald kleurthema.
Of je nu kiest voor een variant waarin echte bloemblaadjes verwerkt zijn, neigt naar gastenboeken met parels of kristalletjes, voor een mooi naturel exemplaar gaat, kiest voor een hele set bestaande uit een hartvormig gastenboek met kroontjespen, potje rode inkt of op slag verliefd bent op de grappige flamingopen, er zijn zo veel mogelijkheden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om iets passends te vinden. Er zijn ook boeken verkrijgbaar waaraan de pen op een chique manier is vastgemaakt, zo voorkom je in ieder geval dat de pen kwijtraakt. Bij een groot aantal gastenboeken zijn zelfs bijpassende fotoalbums, ringkussentjes en strooimandjes verkrijgbaar. Kijk hier voor de mooiste gastenboeken (https://bit.ly/2tRf4Za) en laat je inspireren!


Bruidskinderen


Voor de aanwezige kinderen kan het een leuke taak zijn het gastenboek te beheren. Zij moeten er dan voor zorgen dat niemand het gastenboek vergeet te tekenen. En als je iedereen na afloop een bedankkaartje wilt sturen, is het handig de bruidskinderen meteen ook te vragen of ze willen controleren of iedereen het adres er een beetje leesbaar bij zet. Mochten de kinderen het zat worden, zorg dan voor een reserveploeg. Een andere letterlijk leuke binnenkomer is om de kinderen allemaal een wegwerpbruidscamera te geven, zodat iedereen bij binnenkomst meteen op de gevoelige plaat vastgelegd kan worden. Voor de gasten is dit ook fijn aangezien het kapsel en de make up op dat moment nog helemaal goed zit. Deze kiekjes kunnen later een heel leuke aanvulling op de reguliere bruidsreportage blijken!


Gastenontvangst


De aankomst van de gasten en het tekenen van het gastenboek vormen een logische volgorde, maar dan? Sommige bruidsparen vinden de traditionele rij-opstelling om zowel het bruidspaar en de wederzijdes ouders te feliciteren heel prettig. Andere bruidsparen vinden dit te stijf en geven er de voorkeur aan om een ongedwongen praatje te maken aan iedere tafel. Om te voorkomen dat je iemand over het hoofd ziet, kun je bijvoorbeeld armbandjes knipperende lichtjes uitdelen of speciaal aangebrachte heliumballon met lange linten aan de tafel losknippen als jullie langs geweest zijn. Wanneer alle ballonnen zijn losgelaten geeft dit een prachtig effect aan het plafond van de feest- en/of receptielocatie.

 

Originele alternatieven

Placemat
Laat alle gasten hun naam met zwarte stift op een mooi vel papier schrijven, laat dit papier sealen en voilà je hebt een originele placemat. Bij ieder ontbijt of diner wordt je dan op een leuke manier herinnerd aan de mooiste dag uit je leven.

 
Videoboodschap
Maak van purschuim en roze verf een prachtig hart waar iedereen bij binnenkomst zijn of haar hoofd in stopt. Even klikken en klaar zijn de vrolijke foto’s van alle gasten. Je kunt ook een camera neerzetten en alle gasten een kleine videoboodschap in te laten spreken. Het is ook leuk om tijdens het hoogtepunt van het feest iedereen een reactie te laten geven op camera: grappige uitspraken en emotionele wensen gegarandeerd. Het blijkt op een later tijdstip in ieder geval erg leuk deze wensen gemonteerd en wel terug te zien en tevens geeft het een goede impressie van het bruidsfeest!


Wensboom
Een klein olijvenboompje, een kartonnen boom, verschillende katjestakken in een mooie vaas of een groot bloemstuk met je favoriete exotische bloemen kunnen dienstdoen als originele wensboom waarin iedereen een kaartje, foto, wens of klein cadeautje kan hangen. Het resultaat: een bonte verzameling, waar je ook na je bruiloft nog lang van kunt genieten.

Een heel handig en betaalbaar alternatief is ook de zgn. Vingerprint Tree, zie: https://bit.ly/2LBYnWi


Schildersdoek

Schaf een schildersezel en een groot doek aan en leg daarover een kartonnen vel waar je kleine vierkantjes uit snijdt. De bedoeling is dat alle gasten hun naam in de kleine vierkantjes zetten. Wanneer je het kartonnen vel weghaalt, heb je een mooi verdeeld schilderij met namen. Nog ludieker: leg verschillende kleuren lipstick neer en vraag iedereen een dikke zoen met naam achter te laten op het schildersdoek.

 
Spiegeltje aan de wand

Laat alle gasten hun naam of korte boodschap op een wit papier zetten met een zwarte pen of stift. De namen kun je zo heel gemakkelijk in een spiegel laten graveren. Zo wordt je iedere dag herinnert aan de mooie, lieve wensen van vrienden en familie.

 

Verjaardagskalander

Stuur jij vaak een ‘beter laat dan nooit’ verjaardagskaartje? Laat iedereen zijn verjaardag dan op een speciale kalender invullen. Er zijn tegenwoordig gepersonifieerde kalenders verkrijgbaar, waarop je de mooiste foto’s samen op laat afdrukken. Zo vergeet je in ieder geval nooit meer iemands verjaardag.

 
Kookboek

Dol op koken, keukenprins of prinses? Vraag iedereen dan een speciaal recept in te leveren bij aankomst. De (handgeschreven) recepten, mooie foto’s en leuke tips vormen de basis van een heel persoonlijk kookboek vol lekkere gerechten van jullie dierbaren.

 
Canvasdoek

Bang dat een gastenboek al snel in de kast verdwijnt? Laat dan een canvasdoek maken met in het midden een mooie foto van jullie als stel. Hang het doek op en laat iedereen naar hartelust kleuren, schrijven en tekenen. Leg om de creativiteit te bevorderen genoeg pennen, stiften en potloden neer.


Tuinbankje
Echte tuinfanaten laten een tuinbankje, houten tuinstoel of bezemsteel bewerken. Zorg er voor een optimaal resultaat wel voor dat de tuinspullen goed geschuurd of van onbehandeld hout zijn. Aflakken en klaar is jouw gepimpte tuinbankje!

 
Deur

Haal de binnenkant van je wc-deur uit de sponning en laat iedereen hier, net zoals gebruikelijk is in sommige café’s, wat op krabbelen. Voor je het weet heb je een leuke verzameling versjes, wensen en grappige uitspraken.

 
Vriendenboek

Om te voorkomen dat alle gasten bijna identieke wensen opschrijven kun je in plaats daarvan ook alle gasten bepaalde vragen voorleggen. Je kunt de vragen zo serieus of grappig maken als je zelf wilt. ‘Waar ken je je het bruidspaar van?’ is misschien minder pittig dan te vragen wat zij pasgehuwden zouden afraden of welke tip(s) er zijn voor een goed huwelijk. Door de gasten zelf een vraag te laten kiezen krijg je de meest verrassende antwoorden, die je kunt laten bundelen tot een mooi vriendenboek met leuke uitspraken, handige tips en goedbedoelde adviezen!

 
Vaas
Laat alle gasten met een watervaste stift of graveerpen iets op een grote glazen vaas zetten. Vooral leuk wanneer je de vaas daarna een prominente plek in huis geeft!

 (16)    0

U kunt geen reactie achterlaten