Categorieën

Zoek artikelen

Tips voor een goede muziek en entertainment keuze voor een spetterend feest

Tips voor een goede muziek en entertainment keuze voor een spetterend feest

 (0)    0

  BabyshowerHuwelijkParty decoratie  

Een feest is in principe super om te geven, maar niets is erger dan een party die niet op gang wil komen. Dus zorg voor goede muziek en eventueel voldoende entertainment.

Denk tijdig en goed na over de invulling hiervan en waar je precies naar op zoek bent. Tijdens een traditionele bruiloft, kun jullie het feest openen met een stijldans. Datzelfde geldt voor een jubileum of verjaardag van wat oudere mensen. Bij een feest voor jongeren kun je er over denken het feest gelijk swingernd te openen door een opzwepende brassband bij de entree te zetten.

En hou je helemaal van wat leven in de brouwerij, dan kun je er over denken op een groep breakdancers op laten optreden of een spannende dans wedstrijd te organiseren.
Je kunt ook een themafeest organiseren en het soort muziek en entertainment daarop afstemmen. Maar het kan ook zijn dat je je zinnen hebt gezet op een bekende artiest en daar ook qua budget rekening mee hebt gehouden. En wellicht wil je ook nog een letterlijk knallend eind van het feest en kies je voor vuurwerk. Kortom: mogelijkheden genoeg qua entertainment!


De muziekkeuze

De muziekkeuze kan je feest maken of breken, wordt er wel eens gezegd. En dat is ook zo! Je kunt ervoor kiezen een band, drive-in show of DJ in te huren, cd’s af te spelen of zelfs je favoriete zanger(es) te laten optreden. De leukste bands en DJ’s vind je vaak middels mond-tot-mond-reclame.

Vraag de DJ naar zijn of haar muziekvoorkeur, zijn muziekcollectie en vraag of er eventueel gelegenheid is tot het draaien van verzoeknummers. Bij het kiezen van een band is het belangrijk een ‘live’ optreden bij te wonen, zodat je zeker weet de band niet alleen leuk op cd klinkt.

Naast de feestavond is het -als het om een bruiloft gaat- ook goed om na te denken over de muzikale invulling tijdens de plechtigheid in het stadhuis, de gang naar het altaar in de kerk, tijdens de receptie en het diner. Wil je een koor, een komische act, ben je op zoek naar een groep hippe violisten of word je liever toegezongen met jullie kennismakingsnummer?

Muziek wensen lijstje 

 
Om een goede keus te kunnen maken raden we je aan om vooraf een aantal dingen op een rijtje te zetten.   
1. Van welke muziek houden jullie zelf en welk entertainment zoek je voor je feest?   
2. Wie staan er op de gastenlijst? Zijn dat voornamelijk jonge mensen of zijn de gasten juist wat ouder?   
3. Kies je voor een band of wil je een dj, eventueel met wat entertainment?   
4. Op welke locatie houden jullie je feest. Niet elke locatie is geschikt voor een uitgebreide drive-in show of de opstelling van een tienmansformatie.      Spreek goed door wat jullie wensen zijn en leg alles vast in een contract:   


- Hoe wil je de avond ingedeeld zien voor wat het optreden betreft?   
- Van hoe laat tot hoe laat speelt de band?   
- Hoelang spelen ze  en hoeveel pauzes zijn er en hoe lang duren die?   
- Is er een -muzikale- invulling tijdens die pauzes?   
- Worden er ook verzoeknummers gespeeld of ligt het repertoire vast?   
- Is de geluidsapparatuur van de band te gebruiken voor een eventuele sketch of toespraak van de gasten?   
- Wat zijn de kosten en zitten daar overuren, op- en afbouwkosten en reiskosten bij inbegrepen?   
- Laat ook de vervanging vastleggen voor het geval de band of de dj, om welke reden dan ook, niet kan komen.Alles is mogelijk qua verder entertainment!

- Twee ‘foute’ gasten aan de deur
- serveersters op rolschaatsen
- een zingende toiletjuffrouw
- een brassband voor de deur
- een workshop stijl- of salsadansen
-  mobiele catering
- een photobooth
- karaoke
- zelf cocktails mixen
- een cartoonist etc etc!

Hulp van buitenaf


Kun je niets verzinnen of wil je de organisatie uit handen geven dan is er een enorme keus uit de verschillende artiesten- en organisatiebureaus die je van advies kunnen dienen en zo samen met jullie de ideale artiest en entertainers kunnen boeken. Voor een spraakmakend feest zijn er zelfs hele dag en/of avondvullende shows. Volgens de boekingsbureaus kiezen de meeste mensen nog steeds ‘gewoon’ voor livebands met entertainmentcapaciteiten of voor dj’s met discoshows.

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten