Categorieën

Zoek artikelen

Tips over het gebruik en de mogelijkheden van ballonnen

Tips over het gebruik en de mogelijkheden van ballonnen

 (0)    0

  BabyshowerHuwelijkParty decoratie  

Ballonnen geven al snel een groots effect en de meesten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Versier bijvoorbeeld je huis, de tuin, de feestlocatie, de sportkantine, eventueel vervoer etc. met verschillende kleuren en soorten ballonnen. Als je de kleur en opdruk van de ballonnen afstemt op het (kleur)thema van het feest of evenement, zorgt voor een stijlvol, stijlvol romantisch of trendy geheel.


Ballonslingers, trosjes en bloemen
 
Door een aantal ballonnen aan elkaar te binden, creëer je op een speelse manier volume. Dat kun je doen met ballonlint, maar er zijn ook speciale strips en ballon clips of tros hangers verkrijgbaar.
Heel handig zijn de herbruikbare en goed te modelleren 5 meter lange plastic ballonstrips met 410 dubbele gaten. Ideaal om je creatief helemaal uit te leven met ballon decoraties! Zie:
https://bit.ly/2oVNLYn

Verder heb je nog snelsluiters met lint er aan (zie: http://bit.ly/2kHtByH), plakstrips en kun je ook gewoon plakband gebruiken. Je kunt zo mooie kleurcombinaties maken en diverse groottes combineren.


Lucht of helium

Let goed op of je ballonnen koopt die met lucht gevuld moeten worden of met helium. Dat heeft ook invloed op de tekst en/of afbeelding op de ballon. EEn helium ballon 'staat' en een luchtgevulde ballon hangt.
Het vullen met helium geeft speciale mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘plafond’ van mooie ballonnen met lange linten er aan? Dat kan als je de ballonnen laat opstijgen door de helium.
Je hebt ook hele speciale helium ballonnen, die je airwalkers noemt. Ze zijn er o.a. in de uitvoering Bruid en Bruidegom . Zet ze neer in een ruimte en bij elk zuchtje wind 'lopen' ze door de ruimte, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgt!
Helium heeft dus voordelen, maar helaas ook wat nadelen. Bijvoorbeeld dat ze in steeds meer openbare gelegenheden verboden worden i.v.m. brandgevaar. Maar ook dat ze weg kunnen vliegen. Dat laatste is de reden waarom heliumballonnen regelmatig vastgelegd worden d.m.v. ballongewichten. Die zijn overigens in allerlei vormen en kleuren te koop zijn en vormen op zichzelf vaak al een mooie decoratie.
Om de helium ballonnen te vullen kun je speciale helium tankjes aanschaffen of ze ergens laten vullen.

Luchtgevulde ballonnen kunnen bevestigd worden met touw, lint, speciale ballon plakkers of plakband. Met dat laatste kun je ze ook op heel simpel op ramen, deuren etc. plakken door een stukje plakband op te rollen, waardoor je de ene kant van het rolletje plakband aan de ballon kunt plakken en de andere op het raam, de deur (of een ander glad oppervlak).


LED ballonnen

Gewone ballonnen zijn al feestelijk om te zien, maar LED ballonnen zijn pas écht spectaculair! Het  zijn in principe normale ballonnen, maar dan met een lichtje binnen in. Het lampje is LED en geeft dus veel licht, waardoor ze ook in het donker goed te zien zijn. Je kan zo extra sfeer creëren door de gewone lampen uit te doen en alleen de LED ballonnen licht te laten geven!
Het staat ook leuk om ze op verschillende plekken op te hangen -zowel binnen als buiten- en zo een gezellige en intieme sfeer creëren. Je kunt ze zelfs op water laten drijven.
Normaal gesproken worden ballonnen overdag op gelaten, maar met LED ballonnen is het ook mogelijk om dat ‘s avonds te doen! De ballonnen kunnen ook eerst met helium gevuld worden en dan opgelaten worden. Je ziet dan allemaal lichtjes wegvliegen. Dat zorgt pas een spectaculair einde van de huwelijksdag!
Je kunt kant en klare LED ballonnen kopen, maar die zijn vaak alleen in effen kleuren verkrijgbaar. Wil je andere ballonnen en die toch verlichten, dan kun je kiezen voor kleine lossen LED lampjes. Die zijn er al vanaf 0,65 eurocent! Zie: http://bit.ly/2BbQvZZ


Tips:

- Wat helemaal 'in' is, zijn confetti ballonnen. Ook daar hebben we een tip voor, want je wil natuurlijk niet dat alle confetti op één plaats terecht komt. Om dat te bereiken, kun je high float in de ballon doen en de confetti in de ballon doen en die dan goed door de ballon heen schudden. Na een dag blaas je de ballon op met lucht of helium en klaar is kees! Je kunt kiezen voor ballonnen die al gevuld met confetti koopt of kiezen voor crystal clear -oftewel doorzichtige- ballonnen en die zelf vullen met confetti. Je kunt kiezen voor 'gewone' ronde confetti of voor hartvormige confetti (zie: http://bit.ly/2zjZo0Y)

- Er zijn veel bruidsparen die het romantisch vinden om witte duiven op te laten op de bruiloft. Maar het is inmiddels algemeen bekend dat dat vaak niet goed afloopt voor de duiven. In plaats van echte duiven los te laten, kun je daarom ook - wellicht zelfs met al je gasten tegelijk- een helium duif ballon oplaten. Iedereen kan dan een wens doen voor het bruidspaar, terwijl ze de ballonduif loslaten! Deze witte duiven gevuld met helium, gedragen zich tijdens het oplaten bijna zoals echte duiven dat doen! Alleen vliegen ze langzamer en rustiger in vergelijking tot andere heliumballonnen en dat is alleen maar een voordeel. Bovendien is het ook nog eens een bio ballon. Door de samenstelling wordt deze afgebroken in slechts 10 dagen (in water) tot +/-100 dagen (onder droge omstandigheden). Zeker in vergelijking tot andere biologisch afbreekbare ballonnen, waar het jaren kan duren voordat deze zijn afgebroken, is de helium duif 100% milieu vriendelijk te noemen. (zie: http://bit.ly/2BbR4mz)

- Ook als tafeldecoraties kunnen ballonnen trouwens erg gezellig staan. Ke kunt ze bijvoorbeeld aan een ballonstaafje (zie: http://bit.ly/2AUt2Z7)bevestigen en zo een ballonboeket maken. Maar je kunt ook een wat kleiner ballon gewicht kiezen en daar een paar helium gevulde ballonnen aan bevestigen. Zorg wel dat het geheel niet zo groot is dat het uitzicht van de gasten belemmerd wordt.

- Als er kinderen zijn op jullie feest is het ook een leuk idee om die van een aantal ballonnen te voorzien. Vaak kunnen ze er heel lang mee spelen én er leuk mee op de foto gaan!

- Je kunt ook een ballon gebruiken om tijdens een gender reveal party het geslacht van de baby te onthullen. Zie: http://bit.ly/2uC5OqU

 (0)    0

U kunt geen reactie achterlaten