Categorieën

Zoek artikelen

Zo wordt het een spectaculair einde van het feest

Zo wordt het een spectaculair einde van het feest

 (1)    0

Bij een bruiloft is het formeel zo dat het bruidspaar onopgemerkt en in stilte het feest verlaat, maar in de praktijk is het al sinds jaar en dag zo dat het vertrek van een bruidspaar allesbehalve onopgemerkt plaatsvindt.

 
Sterker nog: hoe spectaculairder, hoe beter! Meestal luidt het vertrek van het bruidspaar namelijk ook het einde van de huwelijksdag in en daarom wordt dit vertrek meestal tijdig en luidkeels aangekondigd door de ceremoniemeester. De gasten kunnen dan op passende wijze afscheid nemen en het bruidspaar uitzwaaien. Zij worden bijvoorbeeld door de gasten naar buiten begeleid, waar wellicht een met ‘Just Married’ decoraties versierde auto klaar staat.

Op het moment dat het bruidspaar naar buiten komt en naar de auto loopt, is het leuk als er met confetti gestrooid wordt (liefst uit zogenaamde weddingshooters omdat dat een veel grootser effect geeft), de  gasten met feeststerretjes staan te zwaaien of als er een wolk van kleine fonkelende zeepbelletjes uit zogenaamde bruidsbellenblazers op hen neerdaalt. Soms wordt bij het vertrek van het bruidspaar zelfs vuurwerk afgestoken. Dat is helemaal sprake van een letterlijk en figuurlijk knallend einde van de huwelijksdag! Wat ook helemaal van nu is, is het oplaten van wensballonnen (zie: http://bit.ly/2BfsJLQ). Dat zorgt sowieso voor een 'WOW-effect'!


De traditie van de wensballon

Een wensballon wordt ook wel eens geluksballon of ufoballon genoemd. Het is een heteluchtballon gemaakt van rijstpapier. Een brander zorgt ervoor dat de lucht in de ballon opwarmt en de ballon opstijgt. Mede doordat ze zo licht zijn, vliegt de wensballon bijzonder hoog en ver. Ook al doordat de ballon zich zo geruisloos voortbeweegt, is dat een heel indrukwekkend gezicht.
Boeddhisten geloven dat je samen met de ballon ook het kwade dat in de mens aanwezig is verzamelt en wegstuurt. Het oplaten van de ballonnen gebeurt in Thailand op het feest van Loy Krathong. Tijdens dit feest stijgen vele duizenden ballonnen tegelijkertijd op. Een bijzonder indrukwekkend gezcht!

Tip: Je kunt met een stift met een grote ronde puntje persoonlijke wens op de wensballon schrijven voordat je hem oplaat! Dit wordt ook heel vaak met de jaarwisseling gedaan!

 
Nog even een verrassingsversnapering

Als jullie feest tot laat in de avond of misschien zelfs tot in de kleine uurtjes duurt, kan je overwegen om aan het eind van de avond koffie met belegde broodjes te laten serveren. Deze geste zal zeker gewaardeerd worden door gasten die van ver komen en nog helemaal terug naar huis moeten. Maar ook in andere gevallen is het een leuke gezamenlijke afsluiting van de avond en meestal vinden koffie en broodjes na een lange avond gretig aftrek. Overigens verminderen ze niet –wat vooral van koffie nogal eens gedacht wordt- het alcoholpercentage in het bloed. Wat ook leuk is, is om een mand appels bij de uitgang neer te zetten. Vooral als deze appels zijn voorzien zijn van een sticker, bijvoorbeeld met de tekst ‘Een appeltje voor de dorst’ en de namen en/of datum van het feest er op.

 

 (1)    0

U kunt geen reactie achterlaten